Dies Natalis Pr. EMMANUEL D’ALZON 2021

Anul acesta sărbătoarea naşterii pentru cer a părintelui d‛Alzon a coincis cu sărbătoarea Cristos Regele Universului. Ce coincidenţă fericită de a sărbători Împărăţia Regelui veşnic şi a comemora pe acest slujitor al Împărăţiei care ne-a părăsit acum 141 de ani pentru a-L întâlni pe Regele şi Stăpânul nostru !

Am sărbătorit fiecare în comunităţile noastre participând la adoraţia în bisericile parohiale, reînnoind voturile în intimitatea capelei dar se cerea să sărbătorim şi împreună cu tinerele şi tinerii care locuiesc împreună cu noi OA şi AA din Bacău. Astfel pe 22 noiembrie ne-am întâlnit la Mănăstirea Sf. Monica din Izvoare, comunităţile OA din Bacău şi Baraţi şi comunitatea AA din Mărgineni.
La ora 18 am celebrat sfânta liturghie foarte frumos animată de tineri şi tinere care au cântat la orgă şi chitări.
La predică pr.Cătălin Florea ne-a vorbit despre viaţa părintelui d‛Alzon subliniind momentele importante şi personalitatea sa, operele şi spiritualitatea sa.
După sfânta liturghie a urmat o cină festivă şi fraternă în care am putut împărtăşi bucuria de a fi împreună, de a ne da noutăţi, de a ne revedea. Tinereţea şi-a pus amprenta asupra sărbătorii căci tinerele şi tinerii ne-au încântat cu dansurile frumoase la care au participat şi surorile.
Mulţumim Domnului pentru fondatorul nostru, pentru tot ce ne-a lăsat drept moştenire şi pentru zelul pentru Împărăţie. Ne rugăm împreună cu fraţii şi surorile care ne-au precedat ca Dumnezeu să cheme noi fii şi fiice în serviciul Împărăţiei sale. Vie Împărăţia Ta Doamne, în noi, între noi şi în toată lumea.

vezi foto

Lasă un comentariu