Comunitatea „Asumpțiunii” – istoric și misiune

cte

                 Comunitatea a fost fondată în 1997 şi este situată în centrul oraşului Bacău, pe strada Progresului nr. 45, în casa construită în locul căsuței denumită ”castel” în care s-au întâlnit sora Jozefa cu tinerele aspirante în perioada comunismului.

Inaugurarea a avut loc în timpul mandatului de provincială a sorei Georgette-Marie Fayolle.

Pe 17 iunie, cele două comunităţi care locuiau în două apartamente din Bacău au fost reunite în casa nou construită de pe strada Progresului nr. 45.

Pe întâi august a fost inaugurată casa şi a fost celebrată o liturghie de către monseniorul Erdeş Ştefan, părintele Gérolphe şi părintele Maurice Laurent.
Pe 8 august a avut loc o reuniune de comunitate în timpul căreia a fost stabilit numele comunităţii ; surorile au optat pentru numele de « Comunitatea Asumpțiunii », nume care a rămas până astăzi.
Comunitatea definitivă a fost stabilită în septembrie, iar primele surori din comunitate au fost : sr. Marinela Hazu, sr. Marieta Beca, sr. Roza Benchea, sr. Viorica Bereş şi sr. Cristina Farcaş.
Casa a fost destinată unei activităţi socio-educative și caritative. Pe 15 septembrie 1997, a fost deschisă o grădiniţă de copii care era foarte apreciată de copii şi părinţi. Mai avea loc şi o activitate de ajutor şcolar, o soră lucra în spital iar o altă soră îşi avea misiunea la Caritas în serviciul săracilor şi al bolnavilor.
Grădiniţa de copii a funcţionat până în 2002 când casa a fost afectată, pentru câţiva ani, formării postulantelor.

          Începând cu 2006, ea a primit tinere liceene, mai întâi de la Baraţi, apoi, începând cu anul 2009, şi din împrejurimi. Această destinaţie este actuală şi azi.

În prezent comunitatea noastră este centrată asupra aspectului socio-educativ și caritativ al carismei Congregației noastre, căci toate lucrăm în serviciul copiilor, al tinerilor și al familiilor sărace.

O soră lucrează în serviciul copiilor și al bunului mers al casei de copii de la Barați. Cu multă solicitudine, ea îi veghează pe copii noaptea, ajută în casă când este nevoie.

O soră lucrează ca asistentă medicală într-un cabinet de oftalmologie și se ocupă în special cu tratamentul copiilor care au strabisme.

O soră lucrează la un centru de zi unde se ocupă de ajutor școlar.

O soră efectuează traduceri din limba franceză în limba română și din română în franceză, traduceri de lucrări de diplome, cărți, broșuri, articole… Sora mai face și ore de meditație cu copii din oraș care doresc să aprofundeze mai mult limba franceză sau care au de dat bacalaureatul la limba franceză.

La cererea Părintelui Paroh, surorile se implică și în Biserica locală, la Catedrala Sfinții Petru și Paul, pentru a pregăti copii la Prima Sfântă Impărtășanie. De asemenea, mergem la spital de două ori pe lună, unde vizităm bolnavii. Atunci când Părintele merge la Spital pentru celebrarea Sf Liturghii, noi asigurăm animarea liturgică .

Găzduim în comunitatea noastră tinere eleve care doresc să-și aprofundeze credința și să trăiască o viață de rugăciune mai  intensă.

Comunitatea noastră primește săptămânal grupul carismatic Magnificat pentru întâlnirile lor pentru rugăciune și împărtășiri spirituale.

De asemenea, noi ajutăm, atât cât este posibil, și familiile sărace din cartierul nostru, le vorbim de rugăciune, de valorile spirituale ale credinței noastre, de milostivirea lui Dumnezeu.

Domnul să ne ajute să fim disponibile și să lucrăm cu bucurie pentru venirea Împărăției sale în noi și în jurul nostru.

vezi foto

 

Scrie un comentariu

Lasă un comentariu