Comunitatea „Sf. Treime” – misiune

În comunitate suntemi șase surori de vârste diferite, între 32 – 92 de ani, cu diverse apostolate.

Sr. Jozefa, cu inima veșnic tânără (pe care o putem numi «refondatoarea Regiunii noastre din România») are frumoasa și memorabila vârstă de 92 de ani. Putem spune că este «enciclopedia» comunităţii. Citeşte foarte multe cărti, reviste, ziare si vrea să fie la curent cu toate noutăţile din ţară și din lume. Dar ceea ce o caracterizează este rugăciunea. Este o adevarată fiică a Pr. d’Alzon, pe care îl iubește foarte mult și chiar ne-a « contaminat » și pe noi surorile din comunitate cu această iubire față de Fondatorul nostru.

Comunitatea noastră fiind o comunitate de primire, misiunea surorilor este variată.
Suntem chemate să fim disponibile la orice oră din zi și din noapte pentru a mearge la gară sau la aeroport, pentru a întâmpina oaspeţii care trec prin comunitatea noastră. Având contact cu diferite persoane, avem ocazie să le ajutam material și spiritual purtându-le în rugăciune.

Comunitatea fiind în Parohia „Sfintii Petru si Paul”, la cererea Părintelui Paroh, noi surorile, suntem disponibile și bucuroase să ajutăm și să ne implicăm în diferite apostolate : corala, cateheza, activități cu copiii, tinerii și adulții. Astfel se organizează vizite la bolnavi, diferite întâlniri, sărbători, pelerinaje, ieșiri la Mănăstirea Carmelitană de la Snagov, reculegeri, misiuni în special în timpul Adventului și Postului Mare. Împreună cu alte surori din Regiunea noastră a României, participăm în timpul verii la organizarea campusurilor cu copii în diferite parohii.

Pentru a fi bine pregătite pentru misiune, avem nevoie și de o bună formare profesională. De aceea, o soră a făcut studii universitare în Psihologie, iar acum continuă cu masterul. Dar studiul, nu este singura ei misiune.
Comunitatea noastra găzduiește 20 de tinere studente atât catolice cât si ortodoxe. Misiunea noastră este de a le ajuta să-și întărească credinţa şi de a le susţine pe plan moral şi spiritual. Deschiderea anului universitar se face printr-o Sfânta Liturghie. Sunt organizate momente de rugăciune animate prin rotație, o dată pe lună invităm un preot care le vorbeşte despre un subiect spiritual ales de ele.

O alta latură a vieții noastre apostolice este și colaborarea cu Frații Augustinieni Asumpționiști. In acest context, i s-a încredințat unei surori misiunea de a lucra la Biblioteca Bizantină a fraților AA.
Făcând parte din aceeași familie a Asumpțiunii, cele două comunități a frațiilor AA si a surorilor Oblate, sărbătorim împreună zilele mai semnificative ale Congregației: 24 Mai – Ziua fondării Congregației noastre, 15 August – Sărbătoarea Sf. Fecioare Maria Înălțată la cer, 21 Noiembrie – Ziua nașterii fondatorului nostru Pr. dAlzon la cer, Crăciunul, Paștele.
Ne bucurăm mult de această colaborare fraternă dintre cele două comunități aflate în capitala țării. Încercăm să facem totul pentru Venirea Împărăției lui Dumnezeu în noi și în jurul nostru, dupa dorința lui Isus Cristos și a Pr. d’Alzon.

vezi foto

Scrie un comentariu

Lasă un comentariu