Comunitatea „Sf Monica” – istoric și misiune

După schimbarea regimului țării noatre, vocațiile fiind numeroase, s-a văzut necesitatea de a construi o casă de formare. Sub coordonarea Pr Erdeș Ștefan, decan de Bacău, și a Sr Jozefa Erdeș, Maestra  de novice, au început lucrările de construcție a mănăstirii Sf Monica din Bacău, cartier Izvoare. In finanțarea acestor lucrări am fost ajutate în totalitate de Congregația noastră și astfel, noviciatul a putut fi inaugurat pe 8 septembrie 1992.

 

Multe generații de novice au fost formate, timp de 10 ani.

După formare, aceste tinere au putut pleca în misiune în alte comunități din țară, sau în misiuni îndepartate.

Find casa cea mai mare din Provincie, am putut primi surorile noastre mai mari, care pe timpul comunismului au rămas fidele vocației lor de Oblate Asumpționiste, chiar dacă locuiau în familiile lor sau în apartamente.

Aceasta comunitate a devenit comunitatea de referință a Provinciei, unde se organizau an de an reculegeri, sesiuni, pastorala vocațională, zilele prieteniei, campusuri etc.

Am avut bucuria de a primi și găzdui în 2007 și în 2013 Surorile din Consiliul General, toate Superioarele Provinciale venite din întreaga lume, cu ocazia Consiliului de Congregație și a sesiunii« Misiunea de Orient” .

Această împărtășire de idei și de formare ne-a permis să ne îmbogățim cu realitățile vieții și activității surorilor din toată Congregația.

Din 2002, la noi în comunitate, s-a început un « Proiect de formare umană și creștină” cu tinere liceene catolice si ortodoxe, proiect care continuă și astăzi.

Aceste tinere sunt bucuroase să benefecieze de un mediu liniștit de găzduire, precum și de o viață de rugăciune mai regulată decât in familiile lor.

Activitățile noastre sunt variate:

  • primirea grupurilor pentru reculegeri, sesiuni de formare.
  • formarea umană și creștină a tinerelor liceene care locuiesc la noi.
  • întâlniri cu grupul „Fraternitatea d’Alzon”.
  • pastorala tinerilor atât în parohia locală cât și în alte parohii.
  • îngrijirea surorilor noastre mai mari.
  • vizita și îngrijirea bolnavilor la domiciliu.

Pentru a trăi mai intens spiritul Fondatorului nostru, suntem preocupate de a vesti Împărăția lui Dumnezeu tinerilor și persoanelor cu care colaborăm.

Evenimentele Bisericii, ale diecezei și ale Congregației sunt ocazii de colaborare mai intensă, pentru a ne întări credința, pentru a lucra la unitatea și comuniunea în Biserica, pentru a fi mai solidare cu cei nevoiași din jurul nostru.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru Fondatorii noștri, pentru carisma Congregației noastre precum și pentru toate persoanele care ne-au îndrumat, susținut în actualizarea acestei carisme în România.

Cerem de la Dumnezeu harul și ajutorul său, pentru a putea continua misiunea încredințată atât la nivel personal cât și comunitar, dar și înțelepciunea de a putea răspunde cerințelor Bisericii și societății noastre de astăzi.

vezi foto

Scrie un comentariu

Lasă un comentariu