Al XVII-lea Capitul General al Surorilor Oblate Asumpţioniste se încheie pe 20 iulie 2023

După aproape o lună de ascultare a Cuvântului lui Dumnezeu şi a cuvântului surorilor din 22 de ţări (din patru continente), de reflecţie şi de discernământ comunitar, al XVII-lea Capitul General al Surorilor Oblate Asumpţioniste de la Bacău (cartier Izvoare) şi-a încheiat lucrările în ziua de 20 iulie 2023. Început la 23 iunie, acest capitul a avut tema: „Oblate Asumpţioniste, faceţi tot ce vă va spune el” (In 2,5) şi a fost găzduit în premieră de Mănăstirea „Sfânta Monica” din Izvoare (BC).

Multe au fost semnele prezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră şi harurile cu care am fost copleşite în acest timp:

Admiraţie şi recunoştinţă pentru toate realizările şi progresul Împărăţiei lui Dumnezeu în misiunea noastră în ultimii şase ani, prin modul în care ne-am străduit – simplu şi concret – să fim un semn de speranţă în lumea în care el ne-a plantat.

Descoperirea chemărilor sale pentru următorii şase ani, în mod deosebit chemarea de a-l pune şi mai mult pe Isus Cristos în centrul vieţii noastre prin trăirea interiorităţii, a culturii de pace, a convertirii ecologice pentru integritatea Creaţiei, a solidarităţii misionare – toate cu scopul de a favoriza viaţa şi de a creşte în comuniune.

Bucuria alegerii unei noi echipe internaţionale în slujirea întregii congregaţii – Curia Generală: sora Zoé Vandermersch (Franţa) – superioară generală, sora Théodosie Kitwana Mineene (R.D. Congo) – asistentă generală, sora Sandrine Demoury (Franţa) – secretară generală, sora Fatima Silva De Carvalho (Brazilia) – consilieră generală, sora Léa Paluko (R.D. Congo / Tanzania) – consilieră generală, sora Dominique Bowens (Belgia) – economă generală.

Experienţa trăirii credinţei în Biserica noastră locală în timpul persecuţiei comuniste şi „provocările” pastorale de astăzi.

Aprecierea patrimoniului cultural, religios şi ecumenic al ţării noastre, precum şi a frumuseţilor sale naturale etc.

Tema care a inspirat discernământul capitulului general a fost „Faceţi tot ce vă va spune el” (Ioan 2,5). Aceeaşi temă va lumina şi calea pe care o va parcurge congregaţia noastră şi fiecare soră oblată asumpţionistă în următorii şase ani, în trăirea de fiecare zi ca discipol-misionar, în urmarea lui Isus şi în slujirea cu bucurie a Împărăţiei lui Dumnezeu.

Mulţumim în mod deosebit părintelui paroh Lucian Adam pentru primirea şi găzduirea oferită de a celebra zilnic Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Francisc din Assisi” din Bacău – Izvoare. Mulţumim părinţilor asumpţionişti, Florentin Hălănduț și Gică Păuleț, pentru hrana spirituală împărţită cu generozitate pe toată durata capitulului, dovadă vie a lucrării Duhului Sfânt.

Mulţumim tuturor acelora care ne-au susţinut cu rugăciunea şi fraternitatea lor pe toata durata Capitulului General. Rămânem şi pe mai departe, în comuniune de rugăciune şi de slujire, privind spre viitor cu încredere şi speranţă.

Surorile Oblate Asumpţioniste

vezi foto

iulie 2023
D L M M J V S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Lasă un comentariu