Comunitatea „Sf. Tereza a Pruncului Isus” – istoric și misiune

Comunitatea noastră  ,, Sf. Tereza a Pruncului Isus ,, este implantată în inima Rusiei, în această țară, pentru care Fondatorul nostru Pr Emmanuel d’Alzon avea o mare dorință de a o converti.  Prezente la Moscova din 1994, noi continuăm să lucrăm pentru „a promova Împărăția lui Cristos în noi și în lumea de astăzi” (RV nr. 1), animate de „Iubirea față de Domnul Nostru Isus Cristos, față de Sf. Fecioară, mama sa, și față de Biserică, mireasa sa”. (RV nr.5).

În 2014, comunitatea din Moscova a împlinit 20 de ani de la deschidere. La origine, ea a fost o comunitate internațională, cu doua Surori românce și o Soră olandeză, Sr Jacintha. Dânsa  a dat din experiența ei lungă de Oblată pentru a fonda această comunitate.

Încă de la început comunitatea a avut ca misiune – în colaborare cu Părinții Asumpționiști – animarea vieții și activităților parohiei „St. Louis des Francais”. In decursul anilor comunitatea s-a implicat într-un mod special în a da mărturie de unitate și de spirit fratern.

Aspectul ecumenic al carismei noastre îl trăim în rugăciune, dar si în micile contacte pe care le avem zilnic cu oamenii care mai trec pe la Biserică sau cu care ne întălnim pe stradă, suntem în colaborare cu un părinte ortodox care este disponibil și deschis.

Prima misiune a surorilor, a fost și este învățarea limbii ruse, pentru a putea lucra cât mai bine cu credincioșii ruși și cu cei care vorbesc limba rusă.

           Misiunea comunității este în serviciul Bisericii parohiale. Surorile se ocupă cu cateheza  copiilor, cu animarea liturgică, participarea la comisia liturgică și la consiliul parohial, responsabilitatea pregătirii și coordonării ministranților, participare la momentele de rugăciune organizate de credincioșii din parohie. Printre aceste momente de rugăciune este și rugăciunea „Taize”.

Mai avem și responsabilitatea întreținerii bisericii, a lenjeriei liturgice, aranjamentul floral, afișele din Biserică, pregătirea foilor duminicale și de sărbători, întreținerea magazinului unde avem la vânzare cărți cu caracter religios, cultural și obiecte religioase. Serviciul pentru săraci, rămâne o latură importantă a misiunii noastre de Oblate.

vezi foto

Scrie un comentariu

Lasă un comentariu