Comunitatea „Sf. Fecioară Maria Regina Păcii” – istoric și misiune

Istoria Surorilor Oblate Asumpționiste din Bulgaria este  marcată de situația tării, mai ales în timpul comunismului. Ea poate fi împărțită în două perioade, înainte și după regimul comunist.

Misiunea Oblatelor de astăzi a început  după ce regimul comunist a căzut.

In anul 1993 trei surori au reînceput misiunea, la Plovdiv.  Am locuit la subsolul bisericii locale, care era de rit oriental și a cărei responsabilitate o aveau preoții Augustinieni Asumpționiști.

Am rămas aici până în ianuarie 1995, până la terminarea reparației casei Părintilor AA, fost seminar, înainte de regimul communist.

Noua casă a surorilor sub patronajul « Sf. FecioareMaria Regina păcii » a fost sfințită de Mons. Hristo Proykov . la 6 octombrie  1998.

În prezent, comunitatea noastră este formată din trei surori: două surori din Congo și o soră din România.

Misiunea noastră este de a lucra împreună cu Părinții AA în serviciul Bisericii orientale, pentru unitatea între Biserici, pentru ecumenism.

Pe lângă limba pe care o avem de învățat, important este să descoperim ritul Bizantin pentru a putea trăi misiunea noastră de fiecare zi. Înțelegerea ritului bizantin este fundamental pentru a cunoaște Tradiția Orientală și în același timp pentru a trăi relația fraternă cu frații noștri ortodoxi. Este important ca toate surorile OA « să respire și cu celălalt plămân al Bisericii » după îndemnul Sf. Părinte Papa Ioan Paul II.

O altă latură a misiunii Surorilor este de a vizita persoanele singure, în vârstă și de a ajuta familiile sărace. Cu ajutorul părinților AA, s-a format un grup de volutari pentru a putea ajuta în mod regulat, cât mai multe persoane.

            Ca și la începutul Misiunii Surorilor în Bulgaria, și astăzi apostolatul cu tinerii, cu copii, ocupă un loc important, dacă nu primordial.

Din 1998 surorile primesc în gazdă tinere studente  (catolice, ortodoxe si musulmane), indiferent de religie sau de apartenență religioasă. In acest context, se poate vorbi de ecumenism și chiar de dialog interreligios.

Din 2006, comunitatea noastră primește tinere liceene, care doresc să facă o experiență comunitară. Impreună ne rugăm, facem adorație, medităm evanghelia și ne ajutam în organizarea activităților comunității, ca în orice familie.

In parohie, Surorile se ocupă și de partea spirituală : cateheza copiilor și a tinerilor, permanența la biserică, dar și de partea organizatorică și materială.

            Să ne ajute  Domnul să fim la înălțimea chemării noastre și să putem să vestim Evanghelia la toți, aici unde suntem, prin cuvânt și faptă.

vezi foto

Scrie un comentariu

Lasă un comentariu