Al XVII-lea Capitul General al Surorilor Oblate Asumpţioniste se încheie pe 20 iulie 2023

După aproape o lună de ascultare a Cuvântului lui Dumnezeu şi a cuvântului surorilor din 22 de ţări (din patru continente), de reflecţie şi de discernământ comunitar, al XVII-lea Capitul General al Surorilor Oblate Asumpţioniste de la Bacău (cartier Izvoare) şi-a încheiat lucrările în ziua de 20 iulie 2023. Început la 23 iunie, acest capitul a avut tema: „Oblate Asumpţioniste, faceţi tot ce vă va spune el” (In 2,5) şi a fost găzduit în premieră de Mănăstirea „Sfânta Monica” din Izvoare (BC).

Continuă lectura

2 Iulie 2023 – JUBILEU 25

Duminică 2 iulie 2023, în parohia Sf. Nicolae din Bacău, patru surori din Congregația Surorilor Oblate Asumpționiste au adus prinos de mulțumire lui Dumnezeu, pentru jubileul de 25 de ani de viață religioasă.

Continuă lectura

Dies Natalis Pr. EMMANUEL D’ALZON 2021

Anul acesta sărbătoarea naşterii pentru cer a părintelui d‛Alzon a coincis cu sărbătoarea Cristos Regele Universului. Ce coincidenţă fericită de a sărbători Împărăţia Regelui veşnic şi a comemora pe acest slujitor al Împărăţiei care ne-a părăsit acum 141 de ani pentru a-L întâlni pe Regele şi Stăpânul nostru !

Continuă lectura

JUBILEU 25 OA/AA

Duminică, 8 august 2021, în capela Mănăstirii „Sfânta Monica” a Surorilor Oblate Asumpţioniste din Izvoare (Bacău), părintele augustinian asumpţionist Lucian Dîncă şi surorile oblate asumpţioniste Eugenia Dămătăr, Ana Farcaş, Cristina Farcaş şi Didina-Gabriela Pal i-au adus mulţumire lui Dumnezeu pentru cei 25 de ani de viaţă consacrată, prin celebrarea Sfintei Liturghii.

Continuă lectura

Bucuria Întâlnirii pe timp de pandemie

După luni îndelungate de aşteptare, duminică, 7 februarie 2021, aproximativ 90 de persoane consacrate din zona Bacău am avut bucuria de a ne întâlni şi a sărbători cea de-a XXV-a Zi Mondială a Vieţii Consacrate la Biserica „Fericitul Ieremia” din Bacău.

Continuă lectura

Angajament perpetuu în serviciul Împărăţiei

       1 august 2020 este zi de bucurie şi de sărbătoare pentru Silvia Şubiac din Piatra Neamţ care se angajează pentru toată viaţă să trăiască spiritul asumpţiunii împreună cu Surorile Oblate Asumpţioniste în marea familie a Asumpţiunii.

Continuă lectura

2 februarie 2020 – a XXIV zi mondială a persoanelor consacrate la Bacău „sf. Nicolae”

Cu ocazia celei de-a XXIV-a Zile Mondiale a Persoanelor Consacrate, duminică, 2 februarie 2020, aproximativ 130 de călugări şi călugăriţe din zona Bacău au răspuns afirmativ la invitaţia de a ne întâlni şi sărbători această frumoasă zi, împreună cu comunitatea parohială „Sfântul Nicolae” din Bacău. Continuă lectura

„Fericirile în urmarea lui Cristos”

În perioada 1-8 septembrie ne-am adunat din diverse locuri ale țării : Sibiu, Buzău, București, Bacău la mănăstirea carmelitană din Ciofliceni – Snagov pentru a participa la exercițiile spirituale predicate de pr. Lucian Dîncă, augustinian asumpționist. Continuă lectura

Pelerinaj Lourdes 12-16 august 2019

„Comisia de pastorală a tinerelor din Provincia Europei a organizat un grup de tinere pentru a participa la pelerinajul internaţional la Lourdes, animat de familia Asumpţiunii.  Continuă lectura